Volgende Call of Duty zoekt het mogelijk hogerop

Geplaatst op: 10 november 2010 door Erik Dekker in Nieuws

Vanwege het slimme plan van uitgever Activision om twee verschillende ontwikkelaars te laten werken aan games in de Call of Duty-reeks, kunnen we de klok er op gelijk stellen dat er ieder jaar rond november een nieuw deel uitkomt. Gisteren is Call of Duty: Black Ops uitgekomen, een first-person shooter die zich voornamelijk afspeelt rond de Vietnam- en de Koude Oorlog. Tot zover heeft iedere game in de reeks zich afgespeeld in een realistische setting. Vandaag kreeg ik echter te horen dat de volgende Call of Duty mogelijk sterk gaat afwijken van deze trend.

Journalist Chris Morris van games website Gamasutra meldt dat bronnen binnen de games-industrie aanduiden dat ontwikkelaar Sledgehammer (nieuwkomer in de CoD-reeks) mogelijk aan een deel werkt die zich gaat afspelen in de toekomst met ruimte soldaten. Een science-fiction setting dus. Dit zal de eerste keer zijn dat de reek van oude en hedendaagse oorlogsvoering zal gaan afwijken. Verder zijn er nog geen details vrijgegeven en Activision heeft dit tevens nog niet bevestigd.

Stiekem ben ik best benieuwd hoe deze game zich gaat ontplooien. De mogelijkheden voor een sci-fi shooter in de ruimte zijn in principe eindeloos. Futuristische maps met een interactieve omgeving gepaard met futuristische wapens kunnen voor een zeer vermakelijke ervaring gaan zorgen. Toch moet Sledgehammer gaan oppassen dat ze het Call of Duty-gevoel wel blijven behouden, want deze games staan bekend om de sfeer en het gevoel van immersie. Binnenkort horen we hopelijk meer over dit nieuwe, ongetwijfeld ambitieuze project.

Call of Duty: Black Ops

 

Advertenties
reacties
  1. Emile schreef:

    Hè, nee. Als ik zoiets wil koop ik wel Halo.
    Terug naar MoH/Battlefield?

    • Erik Dekker schreef:

      Ontwikkelaar Dice nam ook een keer een flinke duik in het diepe door Battlefield 2142 uit te brengen. Die game werd ook erg goed ontvangen! Zelf ben ik vrij benieuwd naar de insteek in de nieuwe Call of Duty. De tijd zal het leren, zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s