Japanse dief gearresteerd door een wel heel domme fout

Geplaatst op: 5 november 2010 door Erik Dekker in Nieuws

In Japan gebeuren de meest gekke dingen. Zo kun je bijvoorbeeld ongegeneerd Manga en Hentai boekjes kopen (geanimeerde stripverhalen met soms wel hele expliciete plaatjes), en wordt er niet raar opgekeken als je bijvoorbeeld besluit om in een pimpelpaars kippenpak zou gaan lopen. Ook op crimineel gebied komen extreme zaken aan bod. Vandaag las ik namelijk een artikel over een Japanse dief die besloot games-gerelateerde artikelen te stelen maar werd gearresteerd om een ongelofelijk idiote fout.

Eerder deze maand spotte de 25-jaar oude Masashi Osawa een Sony Playstation Portable en een aantal CD’s in een auto op een parkeergelegenheid die behoorde tot een elektronicazaak in de plaats Kagoshima Prefecture. Osawa zag op een begeven moment zijn kans schoon en forceerde het slot van de auto met een bepaald gereedschap. Hij greep de buit, die naar horen zeggen een waarde heeft van 13.900 yen ofwel 120.70 euro, en liep vervolgens naar de elektronicazaak om daar zijn zojuist gevonden buit te verkopen. Een 28-jarige winkelbediende in de zaak vond het allemaal nogal verdacht klinken en liep terug naar zijn auto om te kijken of het niet zijn spullen waren. Nadat hij had ontdekt dat er was ingebroken vatte hij de Osawa meteen in de kraag en leverde hem over aan de politie.

Als je er überhaupt in weet te slagen om op een parkeerplaats spullen uit een auto te jatten, dan ga je deze toch niet doorverkopen in de dichtsbijzijnde winkel die dezelfde producten verkoopt? Japan is en zal een land blijven waar dergelijke zaken blijven voorkomen, dus het verbaast me stiekem niet zo heel erg. Toch vraag ik me af wat de dief bezielde om het zo aan te pakken.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s