PSP2 zal in de herfst volgend jaar waarschijnlijk het daglicht zien

Geplaatst op: 25 oktober 2010 door Erik Dekker in Hardware

Het feit dat er steeds meer nieuws naar buiten komt van de PSP2, maakt mij erg gelukkig. De originele PSP heeft mij namelijk al heel wat uren speel plezier bezorgd. Het feit dat je games als SSX4 en Burnout kunt spelen terwijl je onderweg bent, is simpelweg briljant. Maar ook klassieke Playstation 1 games als Final Fantasy VII, VIII en IX wisten hun weg naar Sony’s handheld te vinden. Omdat concurrent Nintendo en zelfs Apple hard bezig zijn aan innovatie op het gebied van handhelds, zal Sony de druk ongetwijfeld voelen en is daarom ook heel verstandig bezig aan een opvolger van de PSP.

Een aantal bronnen, waaronder Eurogamer, beweren dat de PSP2 aan de achterkant een touch panel heeft. Je moet hierbij denken aan de muis van een laptop. Op dit moment is nog niet bekend welke functies de touch panel zal gaan uitoefenen, maar iets zegt me dat deze een belangrijk onderdeel gaat worden van internet functies en e-books, die het apparaat volgens geruchten ook gaat ondersteunen. De afbeelding hieronder verraadt de aanwezigheid van een tweede analoog stick, wat betekent dat het draaien van de camera in games een stuk makkelijker gaat worden en het spelen van shooters hierop drastisch makkelijker wordt.

Het scherm wordt niet alleen scherper dan die van de originele PSP, maar zal ook een inch (2.5 centimeter) groter worden. Dit komt er natuurlijk op neer dat de grootte van de handheld in zijn geheel ook toeneemt. Op presentaties verklapte Sony dat de PSP2 hoge defenitie beelden zal gaan ondersteunen. Fantastisch, Sony! Maar mogen wij daarop straks ook gaan genieten van blu-ray beeldkwaliteit? Want dat zou de handheld helemaal gaan onderscheiden van de rest. Toch moet ik hier niet op gaan hopen, want dat zou de prijs aanzienlijk hoger maken.

Op dit moment is de hardware van de PSP2 nog niet optimaal. Sony zou nog aan het worstelen zijn met de batterijduur, en de handheld zou nu nog te snel overhit raken. Gelukkig is de release pas in de herfst van 2011, dus er kan nog een hoop gedaan worden. De specifiaties van de hardware zijn nog niet bekend gemaakt, maar stiekem hoop ik echt dat de handheld sterk genoeg gaat zijn om PS2 games te kunnen gaan ondersteunen. Hoe tof zou het zijn om bijvoorbeeld Kingdom Hearts, Final Fantasy X en Shadow of the Colossus te kunnen spelen als je onderweg bent? Precies. Ik ben in ieder geval alvast erg benieuwd naar toekomstige berichten over Sony’s nieuwste project.

Mede dank aan Kotaku.

Volg Erik Dekker op Twitter en Facebook!

Zo zal de PSP2 er waarschijnlijk uit gaan zien.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s