Het leed dat de service van Free Record Shop heet

Geplaatst op: 21 oktober 2010 door Erik Dekker in Nieuws, Verhalen

Wanneer je de deur uit moet voor de nodige boodschappen, sta je vaak ongetwijfeld even stil bij een winkel die je aanspreekt. Die ene jas, die je zo mooi vond laatst, zou je toch niet even binnen kijken? Of een onverwachte aanbieding van DVD’s en games? Snel even naar binnen om te kijken of het de moeite waard is! Zo gaat mijn manier van winkelen vaak in ieder geval. Vanochtend toevallig, bracht ik wat tijd in winkels door waar ik in principe niet van plan was om heen te gaan. Toch kwam ik afwezig en een klein beetje verward thuis.

We beginnen even bij het begin. Degenen die in Noord-Holland wonen en een beetje het nieuws hebben gevolgd, zullen weten dat vanochtend de zevende Saturn haar deuren opende in Heerhugowaard. Dit bedrijf van 4600 vierkante meter specialiseert zich vooral in elektronica en kan het beste worden vergeleken met de Mediamarkt (welke het moeder bedrijf is van de Saturn). Fantastisch nieuws vond ik, aangezien deze twee zo met elkaar moeten gaan concurreren voor de laagste prijs. Nederlander als ik ben, zijn dit voor mij zeer positieve berichten. Om 8 uur ’s ochtends mochten we al naar binnen, maar het was een hele opgave om de deur door te komen vanwege de vele honderden mensen die sterk afgeprijsde plasma schermen in alle moeite met zich mee sleepten.

Gelukkig voor mij heb ik thuis al een mooi scherm staan dus echte inspanning hoefde ik daar niet te leveren. Ik zocht er slechts een game voor mijn broer, maar echt slagen kon ik helaas niet. Gelukkig voor mij heeft Heerhugowaard meer winkels en zo belandde ik om kwart voor tien bij de lokale Free Record Shop die zich in winkelcentrum De Middenwaard bevindt. Ook al was de openingstijd een kwartier eerder, toch moest ik nog een minuut of vijf wachten. Waarschijnlijk door een mogelijke onderdrukking van zo’n grote nieuwe elektronicazaak, dus ik keek er niet raar van op.

Eenmaal binnen vond ik de Xbox-360 versie van Fallout: New Vegas, een game die bij mij en mijn broer hoog op de verlanglijst staan. Gretig pakte ik een van de doosjes, maar tot mijn teleurstelling hadden ze allemaal duidelijk zichtbare krassen. Vriendelijk vroeg ik daarop aan één van de winkelbedienden, een ietwat ongewassen man tussen de twintig en dertig jaar, of het mogelijk was dat ik een onbeschadigd doosje zou kunnen krijgen. Meteen nam hij een ietwat agressieve en chagrijnige houding aan en blafte naar mij met de vraag welk doosje ik bedoelde. Ik liet ze allemaal zien maar blijkbaar was ik de enige die ze zag. Met vurige passie smeet hij de doosjes terug en spuugde half in mijn gezicht met de opmerking: ”als dit je allemaal niet bevalt, dan koop je de game toch lekker ergens anders? Wat kan mij het schelen joh”. Ehm, heb ik wat verkeerd gezegd, ofzo? Wat ik vroeg is toch heel normaal? Free Record Shop staat namelijk nou niet bepaald bekend om haar lage prijzen, dus een gekochte game van zes tientjes verwacht ik op zijn minst  in een goede staat. Ik liep maar weg en ik hoorde achter mij nog luid schater gelach van hem en zijn collega.

Waar ik met mijn gezonde verstand niet bij kan, is dat men het toelaat om zulke contactgestoorde mensen achter de toonbank zetten in één van de bekendere bedrijven van Nederland. Verkopers zijn het gezicht van een winkel en kunnen deze maken of breken. In mindere financiële tijden zoals deze, zou je denken dat dergelijke winkels die zich richten op secundaire behoeften als games, DVD’s en muziek, iedere potentiële klant een warm onthaal geven en elke gemaakte transactie koesteren. Slechte business, betekent namelijk automatisch een onzekere toekomst voor je eigen baan. Misschien eens tijd voor een vervroegde  grote schoonmaak door de vestigingen?

Een thumbs down is wel op zijn plaats

Advertenties
reacties
 1. magnumxopus schreef:

  Schande inderdaad. Je zou denken dat iedere klant gewoon welkom is. Die jongen moeten ze gewoon zonder pardon ontslaan. Totaal niet geschikt voor werk met mensen. Heb zelf ook mn portie achterlijke verkopers gehad dus ik weet wat je bedoelt. Erg jammer altijd zoiets

  • Erik Dekker schreef:

   Inderdaad. Uiteraard heb je gewoon goede mensen werken bij dergelijke filialen, maar negatieve ervaringen staan je gewoon wat langer bij dan positieve. Het zit in de aard van de mens:)

 2. Niels Dekker schreef:

  Ik kan er ook niet tegen als verkopers je eerder de winkel uit, dan de winkel ín willen hebben. Fire the bastard!!

  • Erik Dekker schreef:

   Wise words en amen to that! Misschien dat ik nog wel een brief in de krant ga schrijven, kijken of ik het hem nog moeilijk kan maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s