Aftellen voor Fallout: New Vegas

Geplaatst op: 15 oktober 2010 door Erik Dekker in Nieuws

Vrijdag 22 oktober 2010: een datum die met een hele dikke markeerstift in mijn agenda gedrukt staat. De nacht voordat deze dag aanbreekt, zal ik waarschijnlijk merendeels wakker doorbrengen vanwege onrustige voeten en een overdreven niveau van enthousiasme. Maar waarom, zul je je misschien afvragen? Dan brengt ontwikkelaar Obsidian namelijk Fallout: New Vegas uit, een game waar ik al heel lang reikhalzend naar uitkijk.

Toen Bethesda’s Fallout 3 al weer enige jaren geleden werd aangekondigd, kreeg ik al meteen een warm gevoel van binnen. In de game hebben verschillende grootmachten de oorlog aan elkaar verklaard en dat leidde onder meer tot een grootschalige genocide door het laten vallen van atoombommen. Amerika was gelukkig voorbereid en had van tevoren een aantal ”Vaults” gemaakt, een soort ondergrondse bunkers waarin een selecte groep mensen konden gaan schuilen voor al dat geweld dat zich buiten afspeelde. Dit heeft met der tijd geleid tot een vernietigde open en grauwe wereld (ook wel the wasteland genoemd), waar je moet zien te overleven tussen allerlei mutants, raiders en mercenaries. Logischerwijs geldt in de wasteland de alom bekende en oh zo mooi klinkende regel van Charles Darwin: ”survival of the fittest”. Bijna al het eten en drinken is geïnfecteerd door radiatie en de consumpties die wel gewoon gegeten en gedronken konden worden zijn schaars en worden duur verkocht. Je kunt je voorstellen dat de sfeer in the wasteland niet echt gezellig te noemen is.

Gelukkig voor mij, kreeg ik in het begin van Fallout 3 in mijn Vault (ik was een van de gelukkigen die daar mocht vertoeven) een handig apparaat genaamd ”Pip-boy”. Dit ding, die je om je arm moet doen, laat onder andere de kaart zien, geeft het huidige niveau van je gezondheid weer, laat zien hoeveel kogels je hebt en betrapt je op een eventuele verslaving van drugs. Maar de meest opvallende feature van de Pip-boy is misschien nog wel dat deze je de mogelijkheid geeft om in V.A.T.S. mode te gaan. Met één druk op de knop kun je het beeld bevriezen om zo ingezoomd en wel ledematen van je tegenstander te kunnen aanvinken, wat er toe leidt dat je afgevuurde kogels op een sierlijke maar dodelijke manier op de gewenste plek belanden. Natuurlijk moet je slim omgaan met het selecteren van ledematen, omdat ieder deel een eigen percentage van kans met zich meebrengt. VATS is een ongelofelijk toffe toevoeging geweest voor de game en is een formule die naar mijn mening in meer games mag komen. Gelukkig voldoet New Vegas al op dat gebied in mijn behoeften.

In de tussentijd heb ik alle uitbreidingen van Fallout 3 met veel liefde uitgespeeld, maar kort daarna kreeg ik het bericht dat Obsidian, de ontwikkelaar van de eerste twee Fallouts, het roer overnam voor New Vegas. Volgens velen werden deze bestempeld als de besten in de reeks en dat maakt mij extra nieuwsgierig, aangezien ik ze nooit heb gespeeld. New Vegas speelt zich, zoals de titel van de game al aangeeft, af in een Las Vegas waar de wereld wederom is verwoest. Verrassend genoeg is de beroemde strip zelf onaangetast gebleven, wat er toe heeft geleid dat elektriciteit nog steeds aanwezig is en de leefbaarheid volgens mij ook een stuk aangenamer moet zijn. Ook al draagt New Vegas de ietwat verouderde engine van Fallout 3 met zich mee, toch kan ik niet anders dan enthousiast zijn vanwege al die nieuwe extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld dit keer de iron-sight van je geweer gebruiken, heb je de mogelijkheid om je bij verschillende facties aan te sluiten en kun je ook in de casino’s los gaan. Dit gepaard met een hopelijk toffe soundtrack van mogelijk Frank Sinatra en dergelijke artiesten, wordt dit wederom een titel die je voor weken, zo niet maanden vast zal houden. Ik kan niet wachten!

Advertenties
reacties
  1. Niels Dekker schreef:

    Dude! Ik kan me herinneren dat ik de fallout collectie 1,2 en tactics voor PC ooit voor je heb gekocht bij FRS! Ga die eens even heel gauw spelen dan! Paar juweeltjes ter voorbereiding op volgende week 😉

    • Erik Dekker schreef:

      True! Misschien moet ik er toch nog maar even aan gaan zitten (nou ja even..het schijnen games te zijn die je voor tientallen/honderden uren vast moeten houden). Stiekem toch wel benieuwd of de eerste Fallouts de tand des tijds hebben doorstaan. Zal het overwegen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s