Een 24 uur durende race in Gran Turismo 5

Geplaatst op: 14 oktober 2010 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:

Gisteren kreeg ik helaas het nieuws te horen dat race-sim Gran Turismo 5 opnieuw is uitgesteld. Dit omdat ontwikkelaar Polyphony Digital de tijd nog wilde nemen om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. De game zou oorspronkelijk op 3 november uit komen, maar ligt nu naar verwachting ergens voor de kerstperiode in de winkelrekken.

De keuze om GT5 dan uit te brengen is op zich vrij logisch. De eerste verkoopcijfers liggen tegen die tijd vanwege de kerstperiode natuurlijk het hoogst. Helaas heeft de ietwat concurrerende game Need for Speed: Hot Pursuit nu een groot voordeel, omdat deze volgende maand al uitkomt. Niettemin is uitgever Sony zeer optimistisch. Taku Imasaki, producent bij Sony Computer Entertainment America, zegt het volgende: ”We zijn er van overtuigd dat deze ambitieuze game alle verwachtingen zal overtreffen wanneer hij uitkomt”.

Ter promotie van GT5 gaat op de Toyota stand tijdens de Australian International Motor Show in Sydney een wel heel speciale actie van start. Op 19 oktober zal er daar s’ middags een wedstrijd van start gaan die vierentwintig uur lang duurt. Dit op een parcour die is gebaseerd op de beroemde Duitse baan N√ľrburgring Nordschleife. Een etmaal lang non-stop dezelfde route rijden zonder proberen te crashen, dat is vrij noemenswaardig toch? Ik vind van wel, maar een wereldrecord zal dit keer wel niet worden gehaald aangezien er slechts twee teams, die ieder uit vierentwintig man zal bestaan, aan de wedstrijd zullen deelnemen. Dit komt er op neer dat ieder teamlid slechts een uur met zijn of haar scheurijzer over de baan hoeft de racen.

Het mag de pret allemaal niet drukken, aangezien ik eigenlijk wel erg benieuwd ben hoever de teams zullen komen zonder de crashen en dergelijke zaken. Welk team gaat winnen? En komen beide auto’s heelhuids over de finish? Hierover horen we hopelijk binnenkort meer. Of ook datum van de wedstrijd naar achteren wordt geschoven, blijft natuurlijk de vraag.

Advertenties
reacties
  1. magnumxopus schreef:

    Haha dat zou toch wat zijn, zou me niet eens wat verbazen als die wedstrijd voor het nu aanwezige sfeertje ook uitgesteld zou worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s