Jack Thompson: ”Gamers mogen wat mij betreft naar de hel lopen”

Geplaatst op: 6 oktober 2010 door Erik Dekker in Nieuws

Oh Jack Thompson toch. Deze Amerikaanse ex-advocaat is jarenlang de grootste doorn in het oog van gamers en game ontwikkelaars geweest, omdat hij er nochtans alles aan deed om bepaalde games te bannen of in ieder geval te kunnen censureren. Zo klaagde hij Take Two destijds aan omdat de Bioshock reclames iets te veel gericht werden op minderjarigen en beschreef hij DOOM games als ”moord simulators”. Of wat dacht je van het feit dat hij naar de rechter stapte omdat hij vond dat Rockstar’s Bully en Bungie’s Halo 3 bedreigingen voor de gehele samenleving zijn? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de lange lijst idiote ondernemingen in zijn campagne tegen games en gamers.

Veel succes boekte hij echter niet in zijn vele pogingen tot overwinning. Na een keer homosexuele filmpjes naar een rechter te hebben gestuurd en door een psychiater voor gek te worden verklaard, werd de goede man uit zijn ambt gezet. Dit schoot hem blijkbaar in het verkeerde keelgat, dus klaagde hij George W. Bush, die destijds president was, aan omdat hij in zijn ogen nog niet klaar was met de games industrie.

Vanaf dat moment hoorden we weinig meer van de heer Thompson, maar sinds kort is hij weer terug en vastberaden om het leven van ons gamers weer zuur te maken. Dit keer heeft hij zijn zinnen gezet op de nog uit te komen shooter van EA genaamd Medal of Honor. Als ik hem mag geloven, dan heeft hij een stevige vinger in de pap gehad bij de keuze om plotseling de naam van de ”Taliban” naar ”The Opposing Force” te veranderen.

Electronic Arts kon een brief van Thompson verwachten met het volgende bericht: “With all respect for everything else on your plate, but as someone who has represented the surviving family members of such video game-caused massacres, I personally urge you, as Secretary of Defense, to do what is necessary, proper, and legal to stop the release of Medal of Honor on October 12 on the basis that it poses a demonstrable danger to our troops by providing a training tool for those who wish to kill them.”

De kwestie van het gebruik van het woord Taliban in Medal of Honor, is wat de game juist op de kaart heeft gezet. Er ontstond al eerder commotie over deze keuze maar het feit dat de game in het nieuws kwam, was alleen maar goede reclame voor de game. Gamers wilden immers wel zelfs eens weten waar al die ophef nou over ging. Een paar dagen geleden kan dat dus niet meer.

Jack Thompson zegt hierop het volgende: ”I win again, as usual. Any gamers who don’t think so and who don’t appreciate what I do to protect our culture can go to Hell. Any gamers that don’t know how to get to Hell on an expedited basis, let me know, and I’ll send along the cheat code to get there more quickly.’’

Grote en verontrustende woorden. Iets zegt me dat we onze borst voorlopig nog niet nat hoeven te maken tegen enige nieuwe ondernemingen van deze man, aangezien dit één van zijn eerste successen zou zijn geweest. Niettemin vind ik het enigszins ook wel vermakelijk dat hij terug is, want een brede grijns is zelden aanwezig wanneer hij weer met iets nieuws en onbenulligs aan komt zetten.

Mede dank aan Power Unlimited en FOK!Games

Volg Erik Dekker op Twitter!

De goede man is weer terug, en we zullen het weten ook

Advertenties
reacties
  1. magnumxopus schreef:

    Bah, ik heb het niet zo hoog met JT. Waarom laat hij ons gamers niet gewoon met rust? Ik bedoel, de verantwoordelijkheid ligt bij de ouders en de winkeliers om games die niet bedoeld zijn voor tere kinderzielen weg te houden bij minderjarigen. Hij verpest het namelijk ook voor volwassen gamers en dát zit mij in de weg.

    • Erik Dekker schreef:

      Ik deel eenzelfde mening, maar de goede man is amper een last meer. Zie deze ondernemingen een beetje als zijn laatste stuiptrekkingen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s