Angstaanjagende ervaringen door een foute cardridge van Zelda: Majora’s Mask

Geplaatst op: 12 september 2010 door Erik Dekker in Verhalen

The Legend of Zelda: Majora’s Mask, misschien wel de meest ondergewaardeerde Zelda game ooit. In het vervolg op de immens populaire titel Ocarina of Time, komt hoofdrolspeler Link voor de mysterieuze en kwaadaardige antagonist  Skull Kid te staan. Deze zorgt er door middel van de meest zwarte magie voor dat de maan (die erg angstaanjagend over weet te komen) binnen drie dagen de wereld van Termina zal verwoesten. Wat me zelf destijds een ongemakkelijk gevoel bracht is dat de maan met iedere dag steeds dichter bij je kwam en zo een duidelijk gevoel van gevaar en onmacht wist te schetsen. Gelukkig kan Link tijdreizen, en zo het noodlot steeds opnieuw terugbrengen naar het moment dat Skull Kid de spreuk uit heeft gesproken. De keerzijde van deze mogelijkheid, is dat de meeste positieve gevolgen die Link met der tijd weet te creëren logischerwijs steeds opnieuw terugkeren naar hun oorsprong. Dit gevoel van tijdsdruk zorgde ervoor dat veel spelers afhaakten. Toch is het Zelda gevoel in Majora’s Mask ongelofelijk sterk aanwezig en deze zorgde destijds, mede vanwege de tijdsdruk, voor een vrij unieke speelbeleving

De angstaanjagende maan in The Legend of Zelda: Majora’s Mask

Onlangs is er op het internet een verhaal verschenen van iemand die een oude cardridge had gekocht van een mysterieuze en enge man tijdens een garageverkoop. De cardridge bleek niet een originele versie te zijn, maar hoogstwaarschijnlijk een illegale versie of een incomplete game. Deze scheen te zijn van een jongen genaamd Ben, maar die heeft het vanwege een ongeluk niet meer kunnen navertellen. Eenmaal thuisgekomen en de game opgestart, gebeuren er de meest rare en zorgwekkende dingen en komt de speler in een wereld terecht die totaal niet meer lijkt op het origineel. Enge standbeelden die hem achtervolgen, een nieuw gecreëerd pad met bestaande maar incomplete werelden en muziek die achterstevoren wordt afgespeeld, laten je afvragen wat er in godsnaam aan de hand is. Doordat hij raar genoeg steeds geconfronteerd wordt met de Skull Kid en deze de meest rare dingen met Link uithaalt die gevolgd worden door vreemde teksten, lijkt het spel wel te communiceren met de speler en lijkt deze te willen laten zien wat er met Ben is gebeurd.

Ik ga je verder niks verklappen, maar het is een verhaal die ijzersterk geschreven is en je op het puntje van je stoel laat zitten. Is dit het werk van een briljant in elkaar gezette hack? Of hebben we misschien tóch te maken met een invloed waar we met ons verstand niet bij kunnen? Tot zover kunnen we alleen speculeren. Ik raad je sterk aan het verhaal te lezen en daarna de filmpjes te kijken (welke hier ook worden gepost). Is het echt, of een overtuigende namaak? Plaats je gedachten hier.

Het eerste deel

Het tweede deel

Het derde deel

Advertenties
reacties
  1. Erik Dekker schreef:

    Zelf kies ik voor de laatste mogelijkheid, maar het zou me niks verbazen als het echt gebeurd is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s