Naughty Bear: laag knuffelgehalte

Geplaatst op: 22 augustus 2010 door Jelle Versee in Reviews

Sinds een tijdje heb ik er weer een groot aantal leuke titels bij gekregen, waaronder de toch wel erg opvallende game Naughty Bear. Ik had al een tijdje zin om deze in huis te halen en heb er tot nu toe nog geen spijt van gehad. Ben je geen knuffelaar? Lees dan snel door!

Het verhaal in Naughty Bear begint bij een feestje waarbij de schattige teddyberen een verjaardagsfeest houden voor één van de andere beren. Jammer genoeg wordt de stoute “naughty” beer niet uitgenodigd. Hij had zelfs de moeite gedaan om een geschenk te kopen, maar het mocht niet baten. Er zit dus niets anders op dan het leuke feestje te verstoren en de andere beren beren zó bang te maken dat ze zich zelf van kant maken. Wat dacht je van even de telefoon te saboteren zodanig dat jij de tijd krijgt het arme hoofdje van zo’n schattig beertje eens goed tegen de telefooncel te rammen? Waarop je dan hem nog eens goed laat verschieten met een berenklem en als genadeschot zijn voorgevel nog even bewerkt met een brandende barbecue? Dit zou genoeg moeten zijn om de beer nog een laatste maal bang te maken waarop hij op verschillende manieren zichzelf van kant kan gaan maken.

Kunnen wij downloadable content verwachten voor Naughty Bear?

Naughty Bear verzekert je van een goed aantal uren lachplezier bij het aanrichten van zoveel mogelijk ravage. Zo is er ook een online puntensysteem terwijl je de single player speelt. Dus kan je op elk gegeven moment de scores van je vrienden bekijken en deze proberen te verslaan. De beste manier om deze puntenscore bij elke missie zo hoog mogelijk te krijgen is door beren zodanig bang te maken dat ze zichzelf van kant maken. Er zijn zelfs beren die al gek worden van het aanschouwen van beren die zichzelf afmaken. De mogelijkheden die je worden geboden zijn in principe eindeloos. Wees dus creatief!

Deze game brengt zeker heel wat plezier met zich mee, maar dit wil niet zeggen dat je niet voorzichtig mag zijn. Het zit namelijk zo dat beren ook de politie kunnen inschakelen en deze zijn al heel pakje moeilijker om te snel af te zijn. Wees dus naughty maar doe het voorzichtig. Zorg er dus voor dat je aanstaande slachtoffers niet kunnen ontsnappen; je zou toch niet willen dat ze al dit plezier zouden missen? Heb je schoon genoeg van teddyberen en wil je je eens flink afreageren, dan raad ik je zeker de humoristische titel Naughty Bear aan. Toch ontkom je niet aan het gevoel van eentonigheid te voelen na enige tijd. Het spel heeft echter letterlijk een hele lage knuffelfactor en zal je voor een aantal uurtjes op sadistische wijze bezig houden om alle levels uit te spelen. Het is fijn om naast al die shooters en vechtgames eens een game te spelen waar een flinke frisse wind doorheen is gehaald.

Deze review is gebaseerd op de volledige versie van Naughty Bear en deze werd gespeeld op de Xbox 360.

Advertenties
reacties
 1. Erik Dekker schreef:

  Nu is het wachten op de GOTY editie met Pedo Bear als extra content.

 2. Niels Dekker schreef:

  Mmm, ik ben ook wel benieuwd naar Naughty Bear. Ben bang dat het snel eentonig wordt, maar als hij voor een budgetprijsje te krijgen is, ga ik hem zeker proberen! Leuk stukje Jelle 😉

 3. Dieb schreef:

  Je kan Naughty Bear nu al terug vinden bij Game Mania in de used game afdeling. Gespot in Game Mania op de Brugesteenweg.

  PS3 🙂

  Het spel doet me enorm hard denken aan Fairytale Fights, wat trouwens best leuk is met 2 in co-op.

 4. Jelle schreef:

  serieus fairytale fights nog deftig? zag het liggen en was aan twijfelen om mee te nemen 🙂

  Zag er alleszins al leuk uit, volgende keer neem ik het mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s