Game releases: augustus

Geplaatst op: 3 augustus 2010 door Erik Dekker in Geen categorie

Een nieuwe maand is weer aangebroken! Voor degenen die Real Time Strategy games liever links laten liggen en daarom Starcraft II niet hebben gekocht, was juli ongetwijfeld een teleurstellende maand qua games. Augustus belooft een hoop goed te maken op dat gebied en zal voor velen weer een aanslag op de portefeuille worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het vervolg op de game Kane & Lynch, waarin twee gestoorde psychopaten flink huis houden op verschillende locaties? En de langverwachte release van Mafia II, waarin je als Vito Scaletta na een paar klussen vanwege geldnood belandt in het criminele circuit van de jaren ’40 en ’50, mag natuurlijk ook niet ontbreken in het lijstje.

PC

13 augustus

Blazblue: Calamaty Trigger

20 augustus

Kane & Lynch 2: Dog Days

Lost Horizon

S.T.A.L.K.E.R: Radioactive Edition

Space Shuttle Mission Stimulator

Strategic Command WWII Global Conflict

Tropico 3: Gold Edition

27 augustus

Jekyll & Hyde

Mafia II

Shattered Horizon

Ship Simulator Extremes

PS3

13 augustus

Madden NFL 11

20 augustus

Kane & Lynch 2: Dog Days

27 augustus

Mafia II

Xbox 360

13 augustus

Madden NFL 11

20 augustus

Kane & Lynch 2: Dog Days

27 augustus

Mafia II

Raiden Fighters Aces

Erik: ik heb enkel de demo van het eerste deel van Kane & Lynch gespeeld en was aangenaam verrast. Ook al kampte het spel met een hoop schoonheidsfoutjes, het concept was origineel en verfrissend. Want zeg nou zelf: in hoeveel games krijg je de mogelijkheid om in de huid te kruipen van een ongelofelijk gestoorde psychopaat om samen met een collega die eenzelfde karakter heeft je met brute wapens uit de meest onmogelijke en vette situaties te vechten? Nu een vervolg voor de deur staat ben ik toch wel geneigd het eerste deel te kopen en uiteindelijk Dog Days ook binnen te halen, om zo de gek uit mij te kunnen halen.

De game waar ik echter het meest naar uit kijk is Mafia II. Ook hier geldt het feit dat ik het eerste deel niet heb gespeeld, maar het schijnt dat het vervolg weinig tot niets te maken heeft met het origineel. Op het eerste oog lijkt Mafia II leentjebuur te hebben gespeeld bij Rockstar’s alom geprezen Grand Theft Auto, vanwege de stad Empire City die gezien zou kunnen worden als een grote zandbak, maar niets is minder waar. 2K games richt zich met dit spel aanzienlijk meer op een sterk verhaal, die de speler onderdompelt in de meest brute, realistische, maar vooral de soms onethische wereld van de maffia, een halve eeuw geleden. Mafia II zoekt duidelijk de frisse wind op in het sandbox-genre, en van wat ik tot nu toe heb mogen zien is de ontwikkelaar hier met vlag en wimpel in geslaagd.

Advertenties
reacties
  1. Niels Dekker schreef:

    Mwa, ik heb de demo van Kane & Lynch 2 gespeeld, maar ik vond hem wat tegenvallen. Deze maand kijk ik vooral uit naar Mafia 2. Zat er niet een demo aan te komen binnenkort?

  2. Dieb schreef:

    Mafia 1 was een bijzonder goed spel met een verhaallijn die onverwachte wendingen combineerde met humor uit de jaren 30 en voor die tijd indrukwekkende graphics en vrijheid. Ik vermoed dat M 2 niet anders zal zijn.

  3. Jelle schreef:

    ga er wss nog een review van schrijven- ben er momenteel mee bezig 🙂 tot nu toe nog niets op aan te merken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s