Plants vs. Zombies komt naar Xbox Live Arcade, krijgt interessante extra’s (update)

Geplaatst op: 19 juli 2010 door Erik Dekker in Geen categorie

De vijftien mensen die de immens populaire game Plants vs. Zombies op één van de vele platformen nog niet hebben gespeeld, zullen vanaf nu geen enkel geldig excuus meer kunnen verzinnen om deze titel links te laten liggen. Binnenkort belandt de game op Xbox Live Arcade en zal niet zomaar een simpele overzetting zijn van andere versies, maar krijgt een aantal interessante toevoegingen.

Onlangs is via de website xbox360achievements.org bekendgemaakt dat de XBLA-versie van de game zowel coöperatieve- als versus modi gaat bevatten. Details over deze modi zijn helaas vooralsnog in nevelen gehuld, alleen de naam van een co-op mode genaamd ”Wall-Nut Bowling” werd uitgelekt middels één van de vrijgegeven achievements.

De game Plants vs. Zombies kwam vorig jaar uit op de PC en de MAC. Later verscheen de game ook op de iPhone en iPad. Het spel behoort in het genre van ”tower-defense”, waarbij je verschillende planten, ieder met zijn eigen vaardigheden, tactisch moet plaatsen om zo te voorkomen dat grote hordes zombies je tuin omver lopen. De prijs en een precieze datum van release zijn helaas nog onbekend. Ontwikkelaar PopCap doet op 2 augustus een Plants vs. Zombies gerelateerde aankondiging dus binnenkort kun je meer details verwachten over deze game. Ik heb in ieder geval al veel zin om straks lekker de bloemetjes buiten te gaan zetten.

Update: Zojuist is bekendgemaakt dat de game begin september op Xbox Live Arcade zal verschijnen voor 1200 microsoft points. Deze versie heeft 12 achievements om te behalen en zal ook 21 minigames bevatten. Verder zal het spel een resolutie hebben van 1080p, in tegenstelling tot eerdere uitgaven van Plants vs. Zombies. Voor degenen die games liever op disc zien, hebben geluk. De XBLA versie van Plants vs. Zombies zal later dit jaar ook op een schijfje geleverd worden met een adviesprijs van 20 euro.

In de coöperatieve modus kun je het samen met een andere speler opnemen tegen de computer, die hordes aan zombies op je afstuurt. Samen moet er tactisch worden omgegaan met het neerzetten van verschillende planten op de juiste manier. Verder kun je het ook tegen elkaar opnemen. Hier heeft de ene speler de macht over een breed arsenaal aan zombies en zijn opponent met de groene vingers moet zijn tuin hiervan verdedigen met schepsels van moeder aarde.

Advertenties
reacties
  1. Niels Dekker schreef:

    Ik heb nog geen versie gespeeld. Binnenkort maar eens een demo’tje checken als hij op XBLA verschijnt. Ben benieuwd! Wel wat prijzig trouwens. 1200 puntjes? Mmm.

  2. Jelle schreef:

    Heb em uitgespeeld op mijn Mac en moet zeggen heel leuk en hilarisch spel, heel ontspannend om te spelen. Ook een aantal leuke levels om te farmen tussen. Heel origineel concept voor Tower Defence.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s