Vervolg Dragon Age in de voetstappen van Mass Effect

Geplaatst op: 14 juli 2010 door Erik Dekker in Nieuws

Ik hou van Bioware. Deze ontwikkelaar heeft door zijn lange en bekende porftolio menig gamerharten veroverd (waaronder mijne) en maakt westerse RPG’s als geen ander. Een intense spelervaring en hoge kwaliteit afleveren staat daar bovenaan de lijst. De Xbox 360-versie van Dragon Age ging er bij mij dan ook als zoete koek in.

Zoals bij de meeste games van Bioware kun je in Dragon Age tijdens gevechten met een simpele druk op de knop het spel pauzeren en rustig de tijd nemen om zo door middel van een menu in de vorm van een wiel tactieken te bedenken en zo de juiste vaardigheden in de strijd te gooien. Voor de ongeduldige gamers onder ons is het echter ook mogelijk om, voordat een gevecht begint, door middel van micro-management  je tactieken op een slimme manier automatisch te laten uitvoeren en je in principe koffie kunt gaan zetten terwijl je Grey Warden de nodige klappen incasseert.

Toch is deze game duidelijk voor de PC als oogpunt gemaakt. Net zoals bij MMO’s het geval is vormen controllers bij games met een breed arsenaal aan vaardigheden meestal een barrière voor een soepele spelervaring. Daarom ben je bij dergelijke games beter af met een toetsenbord.  De laatste uitgave van Game Informer geeft echter aan dat het vervolg op Dragon Age het net even anders gaat doen. Er wordt een nieuw gevechtsysteem ontwikkeld; eentje die beter gaat inspelen op de mogelijkheden van de controller van zowel de Xbox 360 als de PS3. De PC houdt het bij de vertrouwde formule uit het origineel.

Een unieke feature van Bioware is dat je de optie hebt om bij de vervolgen van Mass Effect je save-file naar het nieuwe deel te importeren. Op deze manier kun je ervaren hoe je gemaakte keuzes zich gaandeweg hebben ontwikkeld, wat ervoor zorgt dat je alle games in de reeks meerdere keren kunt spelen zonder dat je het gevoel krijgt steeds hetzelfde te doen. Bij Dragon Age wordt eenzelfde systeem toegepast. Het vervolg begint waar je Grey Warden de laatste loodjes moest leggen in Origins. Dit betekent dat een deel van beide games zullen overlappen met elkaar.

Ook niet onbelangrijk om te vermelden is het feit dat conversaties in Dragon Age 2 op dezelfde manier zullen worden gevoerd als in Mass Effect. Hierbij moet je denken aan een wiel met daarbij vertakkingen waarin verschillende soorten antwoorden staan die je kunt kiezen als je personage antwoord moet geven. Een klein verschil is dat je in Dragon Age 2 antwoorden geeft gebaseerd op emoties zoals bijvoorbeeld flirten, boosheid en onbegrip.

Niet iedereen houdt van veranderingen en voor diegenen die blij waren met de aanpak van het origineel zullen dergelijke veranderingen mogelijk niet als goed nieuws worden gezien. Ikzelf had geen enkel probleem met de manier hoe Origins op de console speelde. Innovatie in bestaande spelconcepten omarm ik echter wel dus ik ben erg benieuwd hoe het vervolg eruit gaat zien. En laten we  natuurlijk niet vergeten dat de game ontwikkeld wordt door Bioware! Binnenkort horen we ongetwijfeld meer over het vervolg op een fantastische game.

Dragon Age: Origins

Advertenties
reacties
 1. Niels Dekker schreef:

  Cool, ik heb me ook goed vermaakt met deel 1. Hoewel ik hem nog niet heb uitgespeeld. Ik heb ook begrepen dat Bioware een nieuwe grafische stijl heeft ontwikkeld voor Dragon Age 2. Ik vond weinig mis met de ‘oude’ stijl, maar ik ben benieuwd hoe het uitpakt.

 2. Erik Dekker schreef:

  @ Niels Dekker: ah, enig idee wat voor grafische stijl deel 2 gaat krijgen? Hoop niet dat ze de game in een cartoonesk jasje gaan steken. Hoop liever op een update van een realistische engine.

 3. Frank Brouwer schreef:

  Wat! Geen Borderlands style? Balen : (
  Ok nu even serieus, ik kan zelf niet wachten op Dragons Age 2. (Maar doe het toch).
  Dagen en Nachten volop gamen net zolang tot ik het heb uitgespeeld…

  En ze mogen het inderdaad wel makkelijker maken voor de Xbox… & PS3, ik begon er wel aan te wennen natuurlijk, maar toch… Toetsenbord wint! 😉

  Gr Frank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s