Starcraft II: het lange wachten beloond

Geplaatst op: 2 juli 2010 door Jelle Versee in Impressies

Het is al een hele tijd geleden dat ik het originele Starcraft van onder het stof naar boven gehaald heb, maar het moge duidelijk zijn dat Blizzard na al die jaren hetzelfde gedaan heeft en zich gericht heeft op het uitbrengen van een waardig vervolg op deze cultklassieker. De vele Starcraft-fans mogen hun altaar aan de kant zetten want het lange wachten is eindelijk over.

Blizzard staat erom bekend pas klaar te zijn met een titel als het ook echt daadwerkelijk af en gepolijst is. Starcraft II: Wings of Liberty valt zo te zien niet buiten deze trend. Het spel brengt allereerst een vernieuwing in de rassen Zerg, Protoss en Terran. Zo zullen er een aantal nieuwe eenheden en gebouwen in het arsenaal van de drie rassen zitten. Tactisch nadenken is opnieuw de sleutel tot de overwinning en met meer opties zul je je brein meer aan het werk moeten zetten dan ooit.

Niet alleen aan de rassen maar ook onder de grafische motorkap is er aardig gesleuteld. Het resultaat is een verbluffende omgeving met grote aandacht aan detail en is een lust voor het oog. Verbeterde controls moeten zorgen voor een soepele gameplay en een makkelijk gebruik van het micromanagement.

Verder geeft het spel ook veel aandacht aan hoogteverschil tijdens het spelen. Dit wil zeggen dat er eenheden in het spel zullen zijn die over verschillende hoogten kunnen bewegen en zelfs kunnen wisselen van standen. Zo is in het Terran kamp een eenheid die kan wisselen van ground naar airborne om zo een zeer dynamische eenheid te vormen die zeker niet onderschat mag worden op het slagveld. Het verhaal van Starcraft I gaat verder in deze sequel waarbij de Protoss zich weten te evolueren hebben na de overheersing van de Zerg in het eerste deel.

Het ziet er naar uit dat 2010 een jaar is waar Blizzard in volle glorie straalt met een aantal langverwachte vervolgen op hun befaamde titels: Starcraft II, Cataclysm voor de WoW gamers en binnekort zullen er ook meer berichten verschijnen in verband met Diablo III. Zeker allemaal titels waar een groot aantal fans naar uitkijken.

Tot zover ben ik zeer tevreden over welke weg Starcraft II aan het bewandelen is. De beta is nu wel gesloten wegens het zetten van de puntjes op de i, maar het is duidelijk dat Blizzard luistert naar zijn fans en ook leert van zijn fouten. Ze hebben bijvoorbeeld bijna elke start positie in mappen afgesloten door rotsblokken waardoor agressieve aanvalstactieken aanzienlijk veel moeilijker worden. Het ziet er naar uit dat Starcraft II stevent naar een zeer dynamisch strategisch spel dat zoals zijn voorganger voor een goed aantal jaar zal kunnen meedraaien. Laten we hopen dat Blizzard aan de hoge verwachtingen van de fans weet te voldoen, maar gezien de verrichte prestaties uit het verleden zal ik aan deze ontwikkelaar niet twijfelen.

Starcraft II: Wings of Liberty ligt naar verwachting op 27 juli in de winkelrekken. Dat worden slapeloze nachten tot de dag van release!

Starcraft II: Wings of Liberty

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s