Toy Soldiers

Geplaatst op: 24 juni 2010 door Jelle Versee in Geen categorie

Spelen met soldaatjes zal voor sommige mensen enkel een jeugdherinnering zijn, maar die kun je mooi terug naar boven halen in deze titel voor op Xbox Live Arcade. Je moet wel even doorslikken als je de pijnlijke 1200 Microsoft Points aan je voorbij ziet gaan als je dit spel koopt. Maar eenmaal begonnen aan dit heerlijke spel, smelt dat pijnlijke gevoel in je portefeuille als sneeuw voor de zon.

Toy Soldiers is een game die in het genre valt van Tower Defence, waarin je met een tinnen arsenaal je fort moet verdedigen van grote groepen vijanden die op je afgestuurd worden. Net zoals een hoop andere games betreedt Toy Soldiers het pad van de Tweede Wereld Oorlog. Zoals in de meeste Tower Defence games kun je je arsenaal, naarmate het spel vordert, steeds verder verbeteren om zo je kansen op slagen te verhogen. Maar wat scheidt deze arcade titel van andere games in het genre?

Één van de meest unieke kenmerken van deze titel is dat je, wanneer je een eenheid kiest, zelf in de huid van één van de soldaatjes kan kruipen om vijandige troepen af te weren. Ook leuk om te weten is dat je op de verscheidene maps zelf in tanks en vliegtuigen kan gaan zitten om om de benodigde ravage aan te richten. Toy Soldiers kun je dus het best beschrijven als een combinatie tussen een third-person-shooter en een Real-time-strategy game.

Verder zijn er ook een aantal “boss fights” aanwezig in het spel, deze nemen voornamelijk de vorm aan van een overdreven groot kanon of een  beeldvullende tank  die je met je gehele fort moet proberen te bevechten. Door een breed arsenaal aan verschillende wapens die je kunt plaatsen op het veld, is het aan jou om te juiste strategie te vinden om de verschillende soorten vijanden die als een beest op jouw fort afrazen, effectief terug te slaan.

Duidelijk bracht deze titel een zekere nostalgie bij mij teweeg, vanwege mijn vroegere voorliefde voor het spelen met soldaatjes, en wist me een flink aantal uren zoet te houden. Toy Soldiers is ook geen game die je één maal uitspeelt en dan links laat liggen, maar eentje die je meerdere keren nog eens uit de kast trekt als aangenaam tussendoortje. Zoals ik al eerder had vermeld is de prijs van dit spel voor velen een obstakel, wat de game enkel aantrekkelijk maakt voor liefhebbers van dit genre. Weet je nog niet zeker of deze game je aanspreekt? Download dan snel de trial-versie van Toy Soldiers en probeer het uit!

Advertenties
reacties
  1. Jelle schreef:

    feit is ook dat als je dit spel in Elite modus speelt het nog een héél pak leuker wordt. Namellijk zo dat in Hard Mode en Elite Mode er geen AI is die je units bestuurd, dus word het zeker een pak moeilijk en intensiever.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s