E3: Sony persconferentie

Geplaatst op: 16 juni 2010 door Erik Dekker in Geen categorie

Sony kwam zoals verwacht ook aanzetten met persconferentie. Wat voor moois zal Sony hebben aangekondigd? Wat dacht je van Killzone 3? En zal ontwikkelaar Sucker Punch heel misschien met een nieuwe Infamous aankomen? Je leest het hier.

3D World

Jelle: Één van de hoogtepunten in deze conferentie is de software update die de PS3 zal krijgen om compatibel te zijn voor 3D gaming. Zo kondigde Chief Executive Kaz Hirai  3D World aan. Deze nieuwe feature zal de mogelijkheid geven om 3D films en games te kunnen bekijken en spelen op je Playstation 3.

Zo werden ook al een aantal titels bekend gemaakt die 3D ondersteuning zullen hebben. Onder meer Motorstorm Apocalypse, Sly Collection, Tron, Gran Turismo 5, Major League Baseball en Shaun White Snowboarding worden klaar gestoomd voor 3D en Playstation Move ondersteuning.

Killzone 3:

Jelle: Killzone 3 zal ook één van deze games zijn die 3D ondersteuning zal hebben. Uit de beelden blijkt dat Guerilla Studios van deze kans duidelijk gebruik gemaakt heeft. Beeldvullende explosies en bikkelharde actie zullen centraal staan in deze nieuwe veelbelovende titel, waar ook een nieuw, ruig en dynamisch arsenaal aanwezig zal zijn.

Killzone 3 speelt zich af in een koude Sci-Fi Oorlog gehuld in een prachtig grafisch jasje, waar ook de audio positief bij zal dragen aan een ongetwijfeld immense speelervaring. Een hele leuke verassing zijn de aanwezigheid van jetpacks, die je ook zelf onder je hoede kunt nemen. Het zal en wij quoteren even: “We are going to deliver the most realistic Sci-Fi shooter to date”. Grote woorden van Guerilla, maar om eerlijk te zijn na het zien van de beelden lijkt het hen in deze opdracht toch wel geslaagd te zijn, zeker met de nieuwe 3D en Playstation Move ondersteuning die zal worden meegeleverd.

In het spel mag de temperatuur dan wel ver onder nul zijn, hier krijgen wij het toch wel aardig warm van! Killzone 3 zal naar verwachting in de rekken liggen op februari 2011, exclusief voor Playstation 3.

Playstation Move:

Erik: Sony kon naast Microsoft’s Kinect natuurlijk niet uitblijven met de trend en kondigt zijn eigen versie aan van actief gamen: genaamd Playstation Move. Waar je bij Microsoft enkel een goed werkend lichaam nodig hebt om Kinect te kunnen gebruiken, zul je bij Sony ook nog een controller moeten gebruiken die nog het best zou kunnen worden vergeleken met een Wii-controller.

Sony beweert dat je met Move een 1 op 1 overzetting van lichaam naar virtueel personage zult meemaken. Riskante woorden, aangezien er bij dergelijke zaken altijd een responstijd aanwezig is.

Op een vrij matige presentatie van een pro-golfer na, die in Tiger Woods 2011 met enige vertraging het balletje in de hole schoot , moeten wij zeggen toch vrij onder de indruk te zijn over hoe gevoelig de Move controller is. Ook zal het ongetwijfeld een stuk vertrouwder aanvoelen toch een stuk hardware in je handen te hebben, dan enkel je handen en benen te moeten gebruiken.

Sorcery

Erik: Van de aangekondigde PS3 Move games, waren wij het erg te spreken over de nieuwe game genaamd Sorcery. In deze action-RPG kruip je in de rol van een tovenaarsleerling die met allerlei spreuken en toverdranken door het leven gaat.

Met een simpele druk op een van de knopjes op je Move-controller, verander je van spreuk. Leuk detail is dat je spreuken kunt combineren, om van het meest optimale effect te kunnen genieten. Denk bijvoorbeeld aan een wind-spreuk en een vuur-spreuk die samen een vuurtornado zal vormen en op je nietsvermoedende vijanden af zal razen.

Als je denkt vast te zitten, zul je creatief te werk moeten gaan door bijvoorbeeld een drankje te drinken die je in een dier transformeert. Zo zien we tijdens de presentatie de tovenaarsleerling in een rat veranderen, en zo door een smal gangetje verder komt. Het filmpje eindigt wanneer de tovenaarsleerling bij een beeldvullende trol belandt en deze hem aanvalt. Voor een launch-titel van Move ziet Sorcery er vrij goed uit. Niets dat wij nog niet hebben gezien, maar de variatie aan spreuken, drankjes, vijanden en een unieke besturing, zorgen er ongetwijfeld voor dat deze game je een tijd lang zoet zal houden.

Heroes on the Move

Erik: Een andere opvallende nieuwe titel is Heroes on the Move. In deze game zullen Ratchet, Clank, Sly, Bentley, Jak en Daxter, allemaal bekende Playstation mascottes, samenwerken om kont te gaan schoppen tegen het kwaad. Wederom een titel die gemaakt is om ook te laten zien wat Move allemaal kan.

Buiten een korte introductie trailer om hebben wij helaas nog weinig van deze game mogen zien. Het is te hopen dat er een aantal ontwikkelaars, die hebben gewerkt aan deze personages, de regie zullen hebben in Heroes on the Move, om de oorspronkelijke magie ook in deze titel te kunnen krijgen.

LittleBigPlanet 2:

Erik: Het oorspronkelijke LittleBigPlanet is uitgegroeid tot een waar icoon, eentje waar Playstation graag geassocieerd mee mag worden. Deze 2.5D platform-game, bood destijds in principe oneindige mogelijkheden met een groot arsenaal aan gereedschappen om levels mee te kunnen maken.

Deel 2 zal op deze regel geen uitzondering vormen. Naast het feit dat er heel veel nieuwe tools komen om nieuwe levels mee te kunnen maken, kun je nu ook aan de slag met het creëren van mini-games. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mini-games die Mario Party te bieden had.

Naast de nieuwe mini-game feature komt LittleBigPlanet 2 vooral aan met meer van hetzelfde. Nu is het in principe vrij moeilijk om de succesvolle formule van deel 1 te verbeteren, maar met een nieuwe, veel uitgebreidere toolset en de ondersteuning van Move, ziet het er naar uit dat ontwikkelaar Media Molecule ook ditmaal in de roos raak weet te gaan schieten.

Socom 4:

Jelle: De Playstation 3 heeft er weer een nieuwe tactische first-person shooter bij, ditmaal ook ondersteund door Playstation Move. Het belooft een ongeëvenaarde game te worden waarbij je je teamgenoten kunt commanderen door je stem te gebruiken. Om het plaatje volledig te maken kun je het gehele spel ook besturen via Move. Het ultieme bewijs van next-gen gaming op zijn best: de speler het gevoel geven totaal de touwtjes in handen te hebben over zijn eigen team en ook zelf de nodige bewegingen moet maken.

De Socom-reeks was door zijn kenmerkende realistische, tactische AI een veelbesproken titel geworden en zal in Socom 4 ongetwijfeld niet anders zijn. Hier komt tevens een nieuw element bovenop: destructieve gebouwen, wat aanzienlijk bijdraagt aan het realisme. Haal je camouflage maar tevoorschijn want in Socom 4 kruip je bijna letterlijk in de huid van een echte Navy Seal.

Infamous 2

Erik: Het originele Infamous bleek onverwachts een ongekend succes te zijn, daarom heeft ontwikkelaar Sucker Punch aangekondigd bezig te zijn met een vervolg. Hoofdrolspeler Cole MacGrath, die in deel 1 door een ongeluk elektrische krachten heeft gekregen, heeft hierin zo te zien opnieuw de touwtjes in handen.

De trailer, die gisteren vertoond werd, liet een Cole zien met een nieuw uiterlijk. Waarom Sucker Punch die keuze heeft gemaakt, is vooralsnog niet duidelijk. Een woordvoerder voor een grote menigte in het filmpje maakt duidelijk dat Cole gezocht wordt en daardoor op de vlucht is. Ook laat onze hoofdrolspeler zien ijskrachten onder de knie te hebben gekregen, gevolgd door een beeldvullende baas.

De trailer laat ons vrij hongerig achter. Wij zijn erg benieuwd wat er met de oude Cole is gebeurd en of er een logisch verklaarbare reden is waarom hij een plastisch chirurgische behandeling heeft ondervonden. Ook geeft een  combinatie tussen elektriciteit en ijs vrij interessante spelmogelijkheden. Laat de nieuwe details maar komen!

Twisted Metal:

Jelle: Een vrij spectaculaire opening voor deze langst lopende titel in de Playstation franchise. Met het alom bekende deuntje rijdt er een bewerkte ijscokar het podium op met een paar op hol geslagen clowns.

De psycho-clowns en verkleedde poppen zijn in deze nieuwe Twisted Metal titel wederom aanwezig om chaos en vernieling aan te brengen in de stad, zoals we hebben mogen zien in de spectaculaire chaotische presentatie. Het spel zal ditmaal niet alleen met voertuigen op de grond maar ook in de lucht bespeelbaar zijn, waardoor het spel nog een extra dimensie krijgt.

Een fijne mededeling is dat de game een 2 tot 4 man split-screen toevoeging krijgt en een nieuwe modus genaamd ”Nuke”. In deze modus zullen een aantal facties in het spel zitten die geïnspireerd zijn op vorige versies van Twisted Metal: o.a. Dolls van Twisted Metal Black en de Clowns van Twisted Metal. In de Nuke modus is het de bedoeling de vijandige factiebaas te ontvoeren en deze naar een plek te brengen waar zich een lanceervoertuig bevindt. Bij dit voertuig moet je je positie verdedigen, hier is het belangrijk in teamverband te spelen zodat je genoeg tijd hebt om de factiebaas met een raket gelanceerd te laten worden. Een ultieme mix tussen lompheid en genialiteit dus.

Het spel ziet er ongelofelijk tof uit met een zeer unieke en vooral chaotische gameplay en biedt een grote diversiteit aan wapens en voertuigen. Clowns, zwaar bewerkte auto’s, humor en een flinke dosis explosiviteit: een geslaagde mix voor een fantastisch spel.

Advertenties
reacties
  1. Niels Dekker schreef:

    Qua hoogtepunten geef ik Nintendo dit jaar alle lof. Maar zo te zien hoeft mijn PS3 dit jaar ook niet te verstoffen 😉 Leuk stukje mannen! Keep up the good work!

  2. Pieter schreef:

    Ik vond persoonlijk dat Sony de beste presentatie had. Nintendo heeft meer games getoond maar buiten de ND3DS (of zoiets :p) hebben ze weinig nieuws getoond maar vooral gewoon opvolgers en veel fitness, … games.
    Microsoft is duidelijk de grote verliezer van de E3. Na de grote woorden van hoe goed Natal wel niet was gaan ze op de laatste E3 voor Natal in de stores komt durven ze het zelf niet aan om demo’s tijdens de live show te tonen.

    Overall denk ik dat deze E3 een beetje echt info over volledig nieuwe games (The Last Guardian?), opvolgers van topgames (TDU2) mist en er teveel focus was op de supercasual gamer door Natal, Move, Fitnessgames, …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s