E3: Nintendo persconferentie

Geplaatst op: 16 juni 2010 door Erik Dekker in Geen categorie

Ook al werden wij eergisteren lekker gemaakt met een hoop nieuwe ontwikkelingen in de gamewereld, gisteren was het niet anders. Naast Sony gaf ook Nintendo de laatste stand van zaken weer. Komt het Japanse bedrijf dit keer met een nieuwe Donkey Kong? En hoe zit het met nieuwe mario-games? Lees het allemaal hieronder.

Kirby’s Epic Yarn

Lang hebben wij niet Kirby mogen horen, maar als we Nintendo mogen geloven is onze favoriete roze knuffel levend en wel en klaar voor een nieuw spannend avontuur op de Wii.

Wat het eerst naar boven kwam bij het kijken naar de eerste onthulling is dat de makers van Kirby’s Epic Yarn de game in een nieuwe, unieke grafische stijl hebben gegoten. De gehele spelwereld is gemaakt van stof en garen en lijkt wel recht uit grootmoeders brei-set te zijn gekomen. Dit brengt nieuwe mogelijkheden voor interessante spel-elementen naar boven. Is een ravijn bijvoorbeeld te breed om over te steken? Naai dan een stuk van het level aan elkaar, zodat het ravijn kleiner wordt en je er zo kunt oversteken.

Het ziet er naar uit dat Kirby met Epic Yarn terug naar zijn vertrouwde formule gaat, maar toch met nieuwe interessante spelelementen aan weet te komen. Een titel om in de gaten te houden.

Donkey Kong Country Returns

Zoals de titel aangeeft, keren Donkey en Diddy Kong terug in een vervolg op de SNES klassieker Donkey Kong Country uit 1994. Country Returns, die te spelen zal zijn op de Wii, zal net als het origineel een side-scrolling platformer worden in 2D waarin bepaalde 3D elementen verwerkt zitten, zoals een piratenschip die op de achtergrond kanonskogels op je afvuurt.

Donkey Kong Country was destijds een groot succes en hetzelfde sfeertje en stijltje zul je ook in dit deel terugvinden. Fantastisch nieuws voor diegenen die staan de trappelen om zich weer eens te kunnen begeven in een ouderwetse arcade-platformer met een Kong in de hoofdrol.

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Vorig jaar kwam Nintendo vrij simpel aanzetten met een paar concept arts voor een nieuwe Zelda game. Sindsdien is er weinig naar buiten gelekt over de nieuwe titel. Tot gisteravond, precies een jaar later.

Het nieuwe avontuur, waar hoofdrolspeler Link zich doorheen moet worstelen, zal door het leven gaan met de subtitel ”Skyward Sword”. De keuze van deze naam heeft Nintendo echter nog niet verklaard. In het gameplay filmpje van de demo die getoond werd, zien we Link opnieuw gehuld in een grafische stijl die ietwat vergeleken kan worden met de stijl van The Windwaker, maar stiekem ook een klein beetje wat weg heeft van Twilight Princess.

Door ondersteuning van Wii MotionPlus gaan de bewegingen van Link’s zwaard en pijl en boog aanzienlijk veel soepeler dan in Twilight Princess. Ditmaal kun je echt bepalen op welke manier Link zijn wapens in het gevecht gebruikt, door middel van soepele bewegingen met de arm. Ook kun je een beweging maken met je nunchuk controller alsof je jezelf verdedigt. In dat geval pakt Link zijn schild en zal van zichzelf een onneembaar fort maken.

Verder worden er nog een aantal nieuwe voorwerpen aangekondigd, zoals een zweep en een soort kever, waarmee Link onbereikbare voorwerpen in handen kan krijgen. Van wat wij hebben mogen zien, zal Skyward Sword niet met baanbrekende dingen op de proppen komen, maar eerder de veilige weg opgaan en meer van hetzelfde bieden. Verstandig, want zoals wij altijd zeggen: ”never change a winning formula”.

Mario Sports Mix

Enthousiast gaat Nintendo woordvoerder Reggie Fils-Aime door en kondigt de game(s) Mario Sports Mix aan voor de Wii. Ook ditmaal geen game die wilde capriolen gaat uithalen, enkel een titel die een wijde variatie aan minigames zal bieden . Denk bijvoorbeeld aan Bowling, Hockey, Volleyball en Basketball.

Een Mario sport-game zou geen Mario game zijn als Nintendo de rest van de crew er niet bij zou plakken. Ook in Mario Sports Mix kun je een opwachting verwachten van Princess Peach, Bowser, Wario, Luigi en noem maar op. Verwacht een aardige game, waar je je met een aantal vrienden op de bank een tijdje prima mee zal vermaken. Niets meer niets minder.

Wii Party

Het feest houdt nog niet op met Mario Sports Mix. Fils-Aime geeft aan dat er ook een gelijkmatige game op de Wii uitkomt die geen onderdak zal gaan bieden aan Mario en zijn hofhouding maar enkel je eigen Mii’s.

Wii Party zal bestaan uit dertien verschillende minigames, waar je je eigen Mii aan mee zal kunnen laten doen. Als we het filmpje van Wii Party mogen geloven kun je straks losgaan op een bordspel-achtige minigame, die het best vergeleken kan worden met de Mario Party reeks. Ook zul je je Mii op een zinkend schip zien, waar je je virtuele personage moet helpen door goed te balanceren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat de game te bieden heeft. Niets dat nog niet uit is gekomen op de Wii, maar Wii Party is echt duidelijk bedoeld voor een gezellig avondje met een paar mensen.

Golden Sun: Dark Dawn

Vorig jaar werd deze titel al aangekondigd maar er was tot zover geen informatie vrijgekomen over de nieuwste Golden Sun. Ook heeft de game een nieuwe subtitel gekregen: Dark Dawn.

Het verhaal bewandelt een pad die vele RPG’s al hebben betreden: een onbekend kwaad waakt over een koninkrijk en het is aan jou om het te bestrijden. Grafisch gezien mixt het spel 3D met 2D en is het gegoten in een kleurrijk jasje. Verder hebben wij helaas nog weinig mogen zien van deze veelbelovende titel op de DS.

Goldeneye Wii

De aankondiging van een nieuwe Goldeneye was van de grootste verrassingen die Nintendo voor ons dit jaar in petto heeft. Goldeneye op de Nintendo 64 is één van de meest gespeelde shooters ooit en de best verkocht bond-game op welk platform dan ook. Geen wonder dus dat de aankondiging met veel gejuich werd ontvangen.

Tijdens de presentatie werden wij lekker gemaakt met een gameplay filmpje. Wat meteen opviel is dat de originele hoofdrolspeler in Goldeneye, Pierce Brosnan, plaats heeft moeten maken voor Daniel Craig, de nieuwste James Bond. Craig kon je in het filmpje op een aantal bekende Goldeneye 64 plekken vinden, wat dus betekent dat de game een waar eerbetoon is aan het origineel.

Grafisch gezien liepen wij er nog niet helemaal warm voor, maar bij Wii titels moet je niet gaan zoeken naar puur realisme, enkel om de spelervaring. Goldeneye Wii gaat ook qua multiplayer terug naar zijn roots, door 4-player splitscreen te beloven, maar ditmaal ook een online-optie zal ondersteunen. In de multiplayer kun je acht klassieke bond-personages verwachten, zoals Oddjob en Jaws en zul je je kunnen begeven in één van de zestien verschillende gamemodi.

Het is duidelijk dat de makers van de nieuwe Goldeneye, mede vanwege de naamkeuze wat te bewijzen hebben. Van wat wij hebben mogen zien, zal de game ongetwijfeld voor heel wat uurtjes vermaak gaan zorgen en je fijne nostalgie zal laten beleven van die ”goede ouwe tijd”. Wij trekken alvast ons pak aan en gaan onze pistolen afstoffen!

Nintendo 3DS

Over de vele game-aankondigingen hebben wij nu niks meer te klagen. Dat vindt Nintendo blijkbaar ook,  dus komt het nu met een vrij uitgebreide presentatie over een nieuwe handheld: de Nintendo 3DS. ”Een product voor de massamarkt”, als we de presentator mogen geloven.

De naam van de handheld verklapt eigenlijk de meest opvallende nieuwe functie eigenlijk al: het ondersteunt 3D beelden tijdens het gamen en films kijken. Deze 3D beelden, die je aan en uit kunt zetten, worden aan de speler getoond zonder enige benodigde accesoires zoals bijvoorbeeld een bril. Ook zal de onderste van de twee schermen een touchscreen zijn. De woordvoerder geeft aan de keuze te hebben gemaakt enkel het onderste scherm te voorzien van touchscreen, omdat 3D én een touchpanel op hetzelfde schermpje heel slecht samengaan.

Enthousiast vertelt Nintendo verder over een aanwezigheid van twee camera lenzen, die ervoor zal zorgen dat je foto’s kunt maken in 3D. Om het spelplezier nóg groter te maken, krijgt de 3DS ook nog een heuze ”slide-pad”, een nieuw soort besturingsysteem, waar je enkel je duim voor nodig hebt en die bewegingen van het personage in het spel soepeler laten verlopen. Alsof al dat moois nog niet genoeg is, geeft Nintendo ook nog mee dat er een wi-fi optie inkomt en dat de 3DS films zal kunnen gaan afspelen met 3D mogelijkheid.

Weer terug met beiden voet op de grond en verder met aankondigingen van games. Nintendo’s ”Project Sora” was een lange tijd in nevelen gehuld maar gisteravond mochten we getuigen zijn van wat het project nou precies inhoudt: Kid Icarus maakt zijn langverwachte opwachting op de 3DS! Fantastisch nieuws voor de Nintendo fans, inclusief ons. Ook zullen games zoals delen uit de Metal Gear Solid en de Resident Evil serie zullen voorbij komen op Nintendo’s nieuwe meeneembare troetelkindje, allemaal met 3D ondersteuning.

Persoonlijk hebben de voorafgaande DS modellen ons weinig aangesproken, maar bij het zien van wat de nieuwe 3DS te bieden heeft, kunnen we niet anders dan laaiend enthousiast te zijn. Als het 3D écht zo goed werkt als Nintendo beweert, dan zou de 3DS wel eens een nieuwe standaard kunnen gaan zetten in handheld gaming. Wij zijn erg benieuwd!

reacties
  1. Niels Dekker schreef:

    Ik ben ondertussen erg benieuwd geworden naar de 3DS. Ik heb sinds de GameBoy Advance geen handheld meer gekocht, dus het wordt weer eens tijd. Van potentiële toppers als Golden Sun: Dark Dawn, Kid Icarus, Paper Mario, Starfox, Resident Evil, Saints Row, Metal Gear Solid én een nieuwe Mario Kart in 3D gaat mijn hartje sneller kloppen.

    Daarnaast kijk ik ook erg uit naar Metroid: Other M, de nieuwe Donkey Kong en… Ah what the fuck, de toekomst ziet er gewoon fantastisch uit voor Nintendo én voor ons!!!

  2. Erik Dekker schreef:

    @ Niels Dekker: Nintendo kwam voor mij ook onverwacht fantastisch uit de hoek. Na een zeer teleurstellende presentatie vorig jaar had ik de moed al bijna opgegeven, maar dit jaar heeft het bedrijf echt een hele goede doorstart gemaakt. Hulde Nintendo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s