E3: Microsoft persconferentie

Geplaatst op: 14 juni 2010 door Erik Dekker in Geen categorie

Vanuit onze luie stoel hebben wij kunnen zien hoe Microsoft vanavond via een live-feed zijn nieuwste ontwikkelingen prijsgaf aan het grote publiek. Hieronder geven wij de aangekondigde games weer, met een beschrijving op basis van het materiaal die werd laten zien op de presentatie en onze eigen kijk op de desbetreffende game.

Call of Duty: Black Ops

Erik: De presentatie van Treyarchs Call of Duty: Black Ops campaign begint in een typische Vietnamese tunnel: eentje waar de desbetreffende soldaten zich schuilhielden tijdens de Vietnam-oorlog. Dankzij een goed gebruikte manier van licht-effecten geeft Treyarch de speler een claustrofobische sfeer mee tijdens het verkennen.

De game gebruikt duidelijk dezelfde engine als Infinity Ward’s Modern Warfare 2, wat helemaal geen straf is, grafischmatig gezien. Na een gevecht in de tunnels, springt het beeld over naar de jungle. De speler moet een helikopter met raketwerpers veroveren van de vijand en deze zelf gebruiken om er dood en verderf mee  te zaaien. De explosies die daaropvolgen  zijn overweldigend en realistisch vormgegeven.

Het is duidelijk dat Treyarch de game wil laten afscheiden van de Modern Warfare reeks door de speler in een setting te plaatsen waar weinig games zich tot nu toe hebben begeven. Nu hebben we nog weinig mogen zien van Black Ops, maar als de rest van de game kwalitatief ongeveer hetzelfde in elkaar zal steken dan twijfelen we er niet aan dat de game hoge ogen gaat gooien. Call of Duty: Black Ops komt naar verwachting op 9 november uit.

Halo: Reach

Jelle: Xbox zijn grootste stokpaardje is er weer met een vervolg op de Halo reeks en het oogt alvast spetterend qua graphics en gameplay. De sfeer en structuur van omgevingen zijn behouden, maar in de beelden die we te zien kregen zijn er toch een aantal nieuwigheden te bespeuren zo was duidelijk dat er nieuwe wapens ter beschikking zullen zijn zoals o.a. de grenade launcher. Het is duidelijk dat Bungie zijn originele gedachtegang van gameplay behouden heeft en het gevecht laat doorgaan zowel op zonnige stranden als ook buiten de dampkring. Zo kregen we een aantal beelden te zien van gevechten die zich plaats vonden in de ruimte, wat zal betekenen dat wij ook de strijd buiten de planeet Reach mogen aangaan. Al met al zeker een must-have voor Xbox gamers. De geplande release datum ligt op September 2010.

Gears of War 3

Jelle: Het is duidelijk dat Microsoft op deze conferentie met zijn grote titels naar boven kwam, zo is deze Gears of War 3 er eentje van. Zo gaf Cliff Blezinski, Design Director bij Epic Games, ons al een eerste blik op de gameplay van Gears of War 3. Al snel kwamen nog 3 andere mensen van zijn team hem assisteren bij de demo, want bij Gears of War 3 zal de mogelijkheid bestaan om met 4 mensen een team te vormen en zo het spel verder te zetten. Zo ook zullen er nieuwe Gears in het spel zitten, zoals een female character om het testosteron gehalte van de gekende Gears wat naar beneden te helpen. Andere nieuwigheden die het spel zal brengen zijn vernieuwde vijanden, zoals onder meer de muterende Locust. Als je denkt dat de Locust met een simpele headshot zullen neergaan heb je het goed mis. In de demo die we te zien kregen groeiden tentakels uit de armen en het hoofd van de Locust, waardoor het spel een vrij chaotische wending kreeg. Zeker een goede bijdrage aan het 4-speler spel, zo is ook het wisselen van wapens tussen teamgenoten. Gears of War 3 brengt op grafisch niveau op het eerste zicht niet direct veel verbeteringen aan, maar daarover kan zeker niet geklaagd worden. Tijdens de presentatie werd er ook een nieuwe modus aangekondigd: Beast Mode. Wat deze modus inhoudt werd verder niet onthuld. Gears of War 3 gaat naar verwachting op april 2011 in de rekken liggen. Een datum die op onze kalender komt te staan.

Metal Gear Solid: Rising

Jelle: Microsoft is er duidelijk in geslaagd een bekende gamereeks, die eerst exclusief voor Playstation zou zijn, over te brengen naar de Xbox. Deze nieuwe titel, genaamd Metal Gear Solid: Rising, zal ongetwijfeld met warme armen onthaald worden door het Xbox publiek die de MGS reeks een warm hart toe draagt. De legendarische Hideo Kojima, game designer bij Konami, brengt ons verder in de presentatie en toont ons hoe de gameplay van Metal Gear Solid: Rising er uit zal zien. Hij vat de gameplay samen in twee Japanse woorden Zan Datsu, wat betekend Cut and Take. Toen we de beelden te zien kregen was het meteen duidelijk wat hiermee bedoeld werd: Metal Gear Solid heeft zich omgevormd tot een sword-action game waarbij je een soort lichtblauwe swirl rond je personage tevoorschijn ziet komen om zo de swing van je zwaard aan te geven. Zo werd ook getoond hoe precies je zwaard reageert: zo werd een watermeloen fijn in stukjes gehakt met een aantal slagen van het zwaard. Grafisch is Metal Gear Solid: Rising een pareltje en de gameplay ziet er ook zeer soepel uit. Geruchten zetten de release datum op november 2010 en zal beschikbaar zijn op alle drie de platformen. Of deze geruchten kloppen valt nog af te wachten.

Fable III

Erik: Het brein achter de Fable reeks, Peter Molyneux, heeft ons niets meer dan een trailer laten zien van zijn nieuwste game. In de trailer zien we het hoofdpersonage keuzes maken die betrekking hebben op de wereld Albion. Goed of kwaadaardig, dat zijn morele keuzes die je moet maken tijdens je weg naar het koningschap.

Als we praten over gameplay, blijkt het nieuwste deel in de Fable reeks weinig verandering te genieten ten opzichte van zijn voorganger. Nou moeten wij zeggen zeer genoten te hebben van de variatie en simpelheid die Fable 2 ons bood, dus op dat gebied doet de game het alleen maar goed. Binnenkort horen wij hopelijk meer over deze game.

Kinect

Erik: Microsoft’s nieuwe troetelkindje Project Natal is sinds vandaag omgedoopt in ”Kinect”. ”Met Kinect heb je geen controller meer nodig, jíj bent de controller”, zo klinken de woorden van een woordvoerder van Microsoft. De launchgames die werden getoond varieerden van racegames tot games waar je gymnastiek mee kunt uitoefenen.

Wat ons meteen opviel was dat de responstijd tussen de speler en Kinect bij bepaalde bewegingen op sommige momenten genoeg te wensen overliet. Dergelijke vertragingen bij bijvoorbeeld racegames kunnen de spelervaring teniet doen. De vertragingen gebeurden enkel bij een aantal getoonde games, dus wij vragen ons af of het komt door een slechte codering van de game, of door Kinect zelf.

Waar wij wél positief over te spreken zijn, zijn de andere features die Kinect te bieden heeft. Zo kun je je vliegensvlug verbinden met een vriend en daar een videoconversatie mee voeren zonder enige vertraging. In datzelfde gesprek kunnen er samen filmpjes worden bekeken. Ook kun je films door een beweging met de hand pauzeren, doorspoelen of stoppen. Verder komen er in het eerste jaar nadat Kinect gelanceerd wordt ongeveer 3500 live-streams van onder andere sportprogramma’s, die ook zonder enige vertraging aan je kunnen worden getoond.

Het is duidelijk dat Microsoft met meer op de proppen moet komen om meer dan alleen de mainstream doelgroep aan te spreken. Het merendeel van de simpele games die tot nu toe getoond werden, kunnen ook worden gespeeld op de Nintendo Wii. wij zelf zijn er in ieder geval nog niet van overtuigd. Hopelijk worden er ook nog grotere titels aangekondigd waar Kinect echt een toegevoegde waarde heeft.

Nieuwe Xbox 360

Erik: Buiten al het gamegeweld om werd er ook nog een nieuw model van de Xbox 360 getoond. Het model is kleiner, stiller en komt met een 250 gigabyte hardeschijf. Een slimme zet van Microsoft, aangezien het vorige model zich in een fase van verzadiging bevindt. Het nieuwe model komt volgende maand al op de Europese markt en zal hetzelfde kosten als het oudere model Elite. Voor diegenen die onlangs een Elite hebben aangeschaft zal dit nieuws daarom ook ongetwijfeld als vrij pijnlijk worden aanschouwd.

Advertenties
reacties
  1. Mike Lambert schreef:

    Allemaal stuk voor stuk top titels waar ik naar uitkijk. Vooral als ik de gameplay footage van Halo Reach bekijk. Misschien even overwegen om toch maar een Xbox 360 aan te schaffen?

  2. Erik Dekker schreef:

    @ Mike Lambert: daar ben ik het zeker mee eens. Wij hebben de komende maanden zeker niet te klagen als het over triple A titels gaat. Na ontelbare uren in Halo 3 te hebben gestoken ben ik eerlijk gezegd wel toe aan iets nieuws, en Reach blijkt aan mijn wensen te gaan voldoen 🙂

    Naast de lijst games die je op deze pagina ziet, zijn er nog tal van klassiekers op de 360 uitgekomen, dus ik kan de console je van harte aanbevelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s