Vergeet alvast niet het licht aan te doen …

Geplaatst op: 13 juni 2010 door Jelle Versee in Impressies

Als er één titel is waar ik lang naar uit heb gekeken is het Alan Wake. Niet alleen omdat Remedy de game meerdere keren uit heeft moeten stellen, maar als groot thriller-liefhebber zijnde kon ik dit pareltje natuurlijk niet laten liggen.

Het spel begint een nogal wazige omgeving, wanneer Alan zich een weg moet banen door een donker woud. Het verhaal voelt aan alsof je een serie aan het volgen bent op televisie, dus je kunt een zeer sterk plot verwachten, waar nog (hopelijk) uitbreidingen in vorm van DLC (Downloadable Content)  zullen volgen. Opgelet: wanneer je je in het verhaal vast bijt ga je vast een zeker voor heel wat uurtjes zoet zijn.

Het combat systeem is ook zeer mooi uitgewerkt. Door het juiste gebruik van licht kan je je vijanden weghouden of juist zwak maken voor een aantal goed geplaatste schoten van je geweer. Terwijl je een weg baant door de bende zombies die op je afkomen, raast het verhaal door, wat het adrenaline gehalte op sommige momenten in het spel wel vrij hoog zet. Beeld je in: omgeven door duisternis met alleen je zaklamp en het onheilspellende geluid van naderende zombies!

Alan Wake brengt een vrij mooie wending aan het thrillergames in het algemeen, door het combineren van een prachtig plot en origineel gevonden combat systeem, wat de game zeker een aanrader maakt voor mensen die zich eens willen begeven in de wereld van het thriller genre.

Zaklampje altijd bij de hand

Alan Wake: zaklamp altijd bij de hand

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s